nieuws

Geen bezwaren aangetekend tegen sloop van glazen huis

bouwbreed Premium

Bij de gemeente Leerdam zijn geen bezwaren binnengekomen tegen de voorgenomen sloop van het glazen huis. Volgens eigenaar Kor Poelstra betekent dat nog niet dat de sloopkogel direct in het gebouw gaat dat tien jaar geleden een ontwerpprijsvraag won.

Poelstra wil eerst de drie woningen verkopen die hij volgens de vergunning mag bouwen op zijn 2100 vierkante meter grote kavel. Pas dan gaat hij over tot sloop.
Onderwijl loopt er ook nog een rechtszaak. Poelstra vindt dat het koopcontract met corporatie CWL moet worden ontbonden wegens alle bouwkundige gebreken aan de woning. Hij vordert zijn koopsom van bijna een miljoen euro terug plus de misgelopen rente. De laatste stap in deze al jaren slepende kwestie is dat CWL de bal doorschuift naar glasfabrikant Saint Gobain. Die verlijmde de tienduizenden glasplaten die de gevel vormen en verantwoordelijk zijn voor de bijzondere lichtinval. Poelstra is woest over die manoeuvre. De technische mankementen betreffen niet alleen de glazen bovenbouw, maar ook de betonnen bak waarop die afsteunt. Daarom vindt hij dat hij alleen met CWL te maken heeft, de partij van wie hij de woning heeft gekocht.
De jubilerende corporatie CWL wilde destijds een gebaar maken aan de stad die zich laat voorstaan op haar glasindustrie.

Reageer op dit artikel