nieuws

Digitaal factureren bespaart kosten

bouwbreed

Op de nieuw geopende website www.register.nl kunnen bedrijven digitale facturen verzenden vanaf een bedrag van 43 eurocent. Deze voldoen aan de eisen die de Belastingdienst stelt. DigiNotar verzorgt de authenticiteit en de betrouwbaarheid van de facturen. Van de aflevering van elke verzonden factuur ontvangt de gebruiker van de website een bevestiging. Dat is het bewijs dat de factuur is verzonden.

Op de nieuw geopende website www.register.nl kunnen bedrijven digitale facturen verzenden vanaf een bedrag van 43 eurocent. Deze voldoen aan de eisen die de Belastingdienst stelt. DigiNotar verzorgt de authenticiteit en de betrouwbaarheid van de facturen. Van de aflevering van elke verzonden factuur ontvangt de gebruiker van de website een bevestiging. Dat is het bewijs dat de factuur is verzonden.
Register maakt gebruik van de nieuwe Standard Business Language XBRL. In Nederland worden aangiften en jaarstukken in XBRL opgesteld.
Elke leverancier van software kan deze standaard opnemen in de pakketten voor financiën en voorraden. Zodra dat is gebeurd, kunnen de via www.register.nl verzonden facturen automatisch in de administratie worden verwerkt. Dat bespaart tijd en kosten. De administratie biedt dan de mogelijkheid om de facturen tot op productniveau te bekijken.

Reageer op dit artikel