nieuws

Bouw schakelt over op Volvo I-Shift

bouwbreed

De in andere sectoren succesvol gebleken Volvo I-Shift schakelautomaat is voortaan ook leverbaar voor specifieke bouwvoertuigen. De eerste die er in Nederland mee werd afgeleverd is een Volvo FM met een 10 kub grote betonmixeropbouw voor EBC in Ede, een dochteronderneming van de Bruil bouwgroep.

De in andere sectoren succesvol gebleken Volvo I-Shift schakelautomaat is voortaan ook leverbaar voor specifieke bouwvoertuigen. De eerste die er in Nederland mee werd afgeleverd is een Volvo FM met een 10 kub grote betonmixeropbouw voor EBC in Ede, een dochteronderneming van de Bruil bouwgroep.
De eerste rit werd een veelbelovende ervaring. De automatische I-Shift versnellingsbak schakelt foutloos en de chauffeur hoeft zich niet te verdiepen in schakelpatronen. Voor EBC is de veiligheid het grootste argument om te kiezen voor zelfschakelende versnellingsbakken. ”Onze chauffeurs werken veel in de binnensteden en daar heb je alle aandacht nodig voor het verkeer. Ik ben aangenaam verrast door het gemak waarmee de volbeladen vier asser op het goede moment schakelt en de snelheid waarmee hij aan het verkeer deelneemt”, aldus de wagenparkbeheerder van EBC.
Volvo I-Shift maakt gebruik van een 12-gangs versnellingsbak die is afgestemd op Volvo D9, D13 en D16 motoren van 300 tot 660 pk in Euro5-uitvoering.

Reageer op dit artikel