nieuws

BAM in terminal luchthaven Berlijn

bouwbreed

BAM Deutschland mag in Berlijn het prestigieuze hoofdgebouw voor de nieuwe luchthaven bouwen. Max Bögl en Alpine Bau krijgen de opdracht voor de ruwbouw van de noord- en zuidpier.

BAM Deutschland mag in Berlijn het prestigieuze hoofdgebouw voor de nieuwe luchthaven bouwen. Max Bögl en Alpine Bau krijgen de opdracht voor de ruwbouw van de noord- en zuidpier.
Over de miljoenenorder bewaren bouwers en opdrachtgever het stilzwijgen. Afgelopen jaar werd de aanbesteding gestaakt omdat de biedingen 400 miljoen boven het budget van 600 miljoen euro uitkwamen. Daarop besloot luchthavenbedrijf Airport Berlijn Brandenburg International de opdracht in zeven delen te knippen. Om te maskeren in hoeverre de werken een aanslag plegen op het budget worden de bouwsommen geheim gehouden. De terminal waarvoor BAM de ruwbouw levert krijgt een lengte van 220 meter. Het gebouw wordt 180 meter breed. In de ruwbouw wordt 35.000 ton staal en 150.000 ton beton verwerkt.

Reageer op dit artikel