nieuws

Amsterdams project Landlust erkend als leerlingbouwplaats

bouwbreed

Het project Landlust aan de Rijpgracht in Amsterdam is sinds afgelopen woensdag officieel leerlingbouwplaats. Fundeon heeft dit renovatieproject als zodanig erkend.

Landlust betreft de renovatie van 393 woningen die BAM Woningbouw realiseert in opdracht van woningcorporatie Ymere. Op het project komen vijf leerlingen te werken die een opleiding volgen bij Fundeon. Gedurende 46 weken kunnen zij onder begeleiding van twee deskundige leermeesters ervaring op doen.
Landlust biedt een scala aan bouwkundige werkzaamheden. Als officieel startsein van Landlust als leerlingbouwplaats hebben de leerlingen afgelopen woensdag een bouwsteiger geplaatst met behulp van een hijskraan. Dit gebeurde onder begeleiding van de leermeesters en met in achtneming van alle veiligheidsvoorschriften.
Door de bouwplaats aan te merken als leerlingbouwplaats geven opdrachtgever Ymere en BAM Woningbouw aan serieus werk te maken van opleiden. Jelke Boersma, adviseur opleidingsbeleid Fundeon: “Het is gebleken dat een leerlingbouwplaats diverse voordelen met zich meebrengt. Leerlingen raken gemotiveerder voor een loopbaan in de bouw, ze voltooien met meer succes hun opleiding in kortere tijd en vaak blijven ze langer in de bouw werken. Een leerlingbouwplaats bevordert bovendien een goede overgang van school naar het bedrijfsleven. Ook kunnen opdrachtgevers en bouwers er via een leerlingbouwplaats voor zorgen dat ook in de toekomst vakmensen beschikbaar zijn voor projecten die dan moeten worden uitgevoerd.”
BAM Woningbouw stimuleert ook haar onderaannemers op bijvoorbeeld elektrotechnisch gebied leerlingen op dit werk te plaatsen. Dat maakt Landlust een multidisciplinaire leerlingbouwplaats.

Reageer op dit artikel