nieuws

Aanbesteding garage moeizaam

bouwbreed

Het gaat de gemeente Nijmegen nog moeite kosten om bedrijven te interesseren voor de bouw van een parkeergarage aan de Van Schaeck Mathonsingel in het stadscentrum. In 2007 presenteerde Nijmegen een totaalpakket, die bestond uit zowel de bouw als de exploitatie van de garage. Een aanbesteding leverde echter geen offertes op. De gemeente noemt als reden dat er voor aannemers genoeg werk is, terwijl er een gebrek is aan exploitanten. Daarom besloot Nijmegen de aanbesteding te splitsen en de bouw en het ontwerp los te koppelen van de exploitatie.

Het gaat de gemeente Nijmegen nog moeite kosten om bedrijven te interesseren voor de bouw van een parkeergarage aan de Van Schaeck Mathonsingel in het stadscentrum. In 2007 presenteerde Nijmegen een totaalpakket, die bestond uit zowel de bouw als de exploitatie van de garage. Een aanbesteding leverde echter geen offertes op. De gemeente noemt als reden dat er voor aannemers genoeg werk is, terwijl er een gebrek is aan exploitanten. Daarom besloot Nijmegen de aanbesteding te splitsen en de bouw en het ontwerp los te koppelen van de exploitatie.
De gemeente verwacht in 2011 te beginnen met de bouw van de garage, die een capaciteit krijgt van 650 parkeerplekken. De marktpartij die de parkeergarage gaat realiseren, moet ook de herinrichting van de Van Schaeck Mathonsingel op zich nemen.

Reageer op dit artikel