nieuws

Waardevol Romeins grafveld in Heel vernield

bouwbreed

Bij graafwerkzaamheden in een bouwplaats bij instelling St. Joep in het Limburgse Heel is vorige week een waardevol Romeins grafveld vernield. De gemeente Maasgouw had vergeten vooraf een archeologisch onderzoek te laten doen. En dat terwijl bekend was dat op die plek veel Romeinse vondsten zijn gedaan. De bouw is even stopgezet. Archeologen gaan nu proefsleuven graven om te bekijken waar er nog vondsten in de grond kunnen zitten en waar aannemer Laudy verder kan werken. De gemeente onderzoekt wie binnen de eigen gelederen verantwoordelijk is voor de blunder.

Bij graafwerkzaamheden in een bouwplaats bij instelling St. Joep in het Limburgse Heel is vorige week een waardevol Romeins grafveld vernield. De gemeente Maasgouw had vergeten vooraf een archeologisch onderzoek te laten doen. En dat terwijl bekend was dat op die plek veel Romeinse vondsten zijn gedaan. De bouw is even stopgezet. Archeologen gaan nu proefsleuven graven om te bekijken waar er nog vondsten in de grond kunnen zitten en waar aannemer Laudy verder kan werken. De gemeente onderzoekt wie binnen de eigen gelederen verantwoordelijk is voor de blunder.

Reageer op dit artikel