nieuws

Vuil blijft van gevel met siliconen coating

bouwbreed Premium

Dobel Clean voorkomt dat gevelbekleding in de loop van de tijd vuil aantrekt. Deze vuilafstotende laag op basis van siliconen is een ontwikkeling van gevel- en dakbekleder SpeedDeck Building Systems. De leverancier uit het Britse Suffolk biedt de coating aan voor zijn geïsoleerde en gekleurde stalen gevelpanelen van het type Vitesse. Dobel Clean vormt een gladde laag die regenwater aantrekt. Regendruppels vormen een dunne film op de gevelelementen die met het zakken vuil meeneemt. De ‘hydrofiele’ laag is zo’n 50 nanometer dik en weert volgens de leverancier ook ultraviolet licht waardoor de gevelpanelen langer hun kleur behouden.

Dobel Clean voorkomt dat gevelbekleding in de loop van de tijd vuil aantrekt. Deze vuilafstotende laag op basis van siliconen is een ontwikkeling van gevel- en dakbekleder SpeedDeck Building Systems. De leverancier uit het Britse Suffolk biedt de coating aan voor zijn geïsoleerde en gekleurde stalen gevelpanelen van het type Vitesse. Dobel Clean vormt een gladde laag die regenwater aantrekt. Regendruppels vormen een dunne film op de gevelelementen die met het zakken vuil meeneemt. De ‘hydrofiele’ laag is zo’n 50 nanometer dik en weert volgens de leverancier ook ultraviolet licht waardoor de gevelpanelen langer hun kleur behouden.

Reageer op dit artikel