nieuws

Vogelaar komt terug op korting ontwikkelaars

bouwbreed

Minister Vogelaar (Wonen) is niet van plan een belastingkorting te introduceren voor projectontwikkelaars die sociale woningen bouwen.

“Het toepassen van een dergelijk instrument ligt nu niet voor de hand”, stelt de minister in een brief aan de Kamer.
Vogelaar komt daarmee terug op haar eerdere uitspraak over fiscale kortingen voor ontwikkelaars die actief zijn in achterstandswijken en bouwen voor lagere inkomens. Tijdens een bezoek aan het voormalige getto Harlem in New York, waar projectontwikkelaars kunnen rekenen op een belastingkorting als ze sociale woningen bouwen, toonde de minister zich eerder dit jaar enthousiast over deze werkwijze.
In een reactie op Kamervragen van de SP wijst Vogelaar er nu op dat de situatie in de Verenigde Staten behoorlijk verschilt van die in Nederland. Ze wil geen werk maken van een fiscale korting omdat dit volgens haar niet goed is voor het gelijke speelveld tussen commerciële ontwikkelaars en woningbouwcorporaties.

Reageer op dit artikel