nieuws

TKH overt reft verwachtingen

bouwbreed

Kabelproducent TKH heeft in het eerste kwartaal een hogere winst en omzet geboekt dan verwacht. Het bedrijf uit Haaksbergen meldde gisteren een nettowinst van 11,5 miljoen euro.

De winst is 41,6 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. Alle onderdelen droegen bij aan de winststijging. Analisten rekenden op een nettowinst van 10,1 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg 46,1 procent tot 18,6 miljoen euro, tegen een gemiddelde verwachting.
De omzet van TKH klom met 29 procent naar 255,2 miljoen euro. Ook dat is meer dan analisten hadden geraamd. Het bedrijf realiseerde op eigen kracht een omzetstijging van 7 procent, de rest van de groei was het gevolg van overnames.

Gezonde groei

Volgens bestuursvoorzitter Alexander van der Lof hebben de markten waarin TKH actief is een “gezonde groei” laten zien. Hij ziet de kwartaalcijfers als een bevestiging dat TKH een strategie heeft gekozen die bovengemiddelde groei mogelijk maakt.
TKH profiteerde in de eerste drie maanden van een gestegen vraag naar glasvezelnetwerken in Europa. Ook leverde het vorig jaar overgenomen CAE uit Frankrijk een flinke bijdrage aan de hogere resultaten. In het bouwsegment sprong vooral de groeiende vraag naar beveiligingsproducten eruit.
TKH liet in maart bij de presentatie van zijn jaarcijfers over 2007 weten dat het voor dit jaar een groei van de omzet en winst verwacht. Het bedrijf deed daarover geen nadere mededelingen. Bij de halfjaarcijfers in augustus komt TKH met een meer specifieke prognose voor 2008, zo meldde het bedrijf gisteren.

Reageer op dit artikel