nieuws

Thunnissen versterkt zich met villabouwer

bouwbreed Premium

Bouwbedrijf Thunnissen uit Heemstede en Castien Bouw uit Lisse gaan fuseren. Dankzij de transactie kan het bedrijfsonderdeel Thunnissen Exclusief zich sterker dan voorheen concentreren op de groeiende vraag naar dure villa’s.

“Met de fusie spelen we in op ontwikkelingen in de markt”, zegt directeur Harrie van Noorden van Thunnissen. Volgens de oud-Heijmans-directeur telt de Bollenstreek en omgeving veel particuliere opdrachtgevers. Bovendien speelt de noodzaak tot meer schaalgrootte een rol want als kleinere specialist kom je maar al te snel in moeilijkheden. Castien is voor hem een logische keuze. “Het bedrijf heeft veel ervaring met villabouw, daar is het heel erg goed in.” Jens de Goeij, directeur van Castien, zal de villapoot gaan leiden.
De omzet van het nieuwe bedrijfsonderdeel Thunnissen Exclusief zal inclusief onderhoud naar verwachting 85 miljoen euro bedragen. De nieuwe combinatie biedt werkgelegenheid aan 245 mensen.
De exclusieve villa’s zullen ten dele ook gebouwd worden door oud-werknemers van Esio Bouw uit Noordwijk. Dit bedrijf is onlangs failliet gegaan. Een aantal van de medewerkers heeft bij de nieuwe villabouwer onderdak gevonden.
De villabouwer richt zich op de bovenkant van de markt: exclusieve villa’s met een verkoopwaarde vanaf één miljoen euro tot drie miljoen euro. Van Noorden: “Maar ik wil eigenlijk niet aan die bovengrens vastzitten.” Thunnissen ziet een trend van een groeiend aantal particulier opdrachtgevers, waarbij de consument een kavel koopt om daarop zijn droomhuis te laten verwezenlijken.
Park Brederode in Bloemendaal is een van de nieuwe villaprojecten. Van Noorden verwacht zo’n tien villa’s per jaar te kunnen realiseren.

Reageer op dit artikel