nieuws

Oud-topman Siemens ontloopt strafzaak

bouwbreed

Heinrich von Pierer, oud-topman van Siemens, wordt niet strafrechtelijk vervolgd wegens mogelijke betrokkenheid bij een omvangrijk fraudeschandaal bij het Duitse technologieconcern. Dat maakten de autoriteiten in München vrijdag bekend.

Heinrich von Pierer, oud-topman van Siemens, wordt niet strafrechtelijk vervolgd wegens mogelijke betrokkenheid bij een omvangrijk fraudeschandaal bij het Duitse technologieconcern. Dat maakten de autoriteiten in München vrijdag bekend.
Volgens justitie zijn er onvoldoende aanknopingspunten om een strafzaak tegen Von Pierer te beginnen. Er komt wel een onderzoek naar mogelijke nalatigheid van de ex-topman bij het uitoefenen van zijn taken. Dat kan leiden tot financiële sancties. Von Pierer was tussen 1992 en 2005 bestuursvoorzitter van Siemens. In 2005 werd hij president-commissaris en vorig jaar trad hij af.
Het fraudeschandaal bij Siemens draait om omkoping. Werknemers van Siemens hebben tussen 2000 en 2006 1,3 miljard euro gebruikt om projecten in het buitenland binnen te slepen. Von Pierer liet weten volledig te zullen meewerken met het onderzoek.

Reageer op dit artikel