nieuws

Lichtgewicht machine voor lassen spoorstaaf

bouwbreed Premium

Ingebedde spoorstaven repareren zonder zwaar lasmaterieel: ESAB adviseert als alternatief zijn Tramtrac II. Deze zelfrijdende lichtgewicht lasmachine vult scheuren in bijvoorbeeld tram- of kraanrails op. De gebruikte lasdraad schermt zichzelf van de omgeving af. Er hoeft dan geen cilinder met beschermend gas mee wat de installatie makkelijker te hanteren maakt. Zo’n installatie bestaat naast de lasmachine uit een generator en een lastransformator.

Ingebedde spoorstaven repareren zonder zwaar lasmaterieel: ESAB adviseert als alternatief zijn Tramtrac II. Deze zelfrijdende lichtgewicht lasmachine vult scheuren in bijvoorbeeld tram- of kraanrails op. De gebruikte lasdraad schermt zichzelf van de omgeving af. Er hoeft dan geen cilinder met beschermend gas mee wat de installatie makkelijker te hanteren maakt. Zo’n installatie bestaat naast de lasmachine uit een generator en een lastransformator.
Met een gewicht van ruim 12 kilo kan de machine bijvoorbeeld overdag op trambanen worden ingezet. Telkens als er een tram aankomt kan de machine met de hand van de baan worden getild en vervolgens worden teruggezet.

Reageer op dit artikel