nieuws

‘Leren van Chinese mentaliteit’

bouwbreed

Hoewel FNV Bouw niet te spreken is over slechte arbeidsomstandigheden kan Nederland volgens architect Piet Ringersma van Naco zeker ook leren van de Chinese mentaliteit. De DHV-dochter was verantwoordelijk voor het functionele en operationele ontwerp van een nieuwe megaterminal. Ringersma is vooral te spreken over de snelheid waarmee bouwprojecten van de grond komen. “Binnen drie maanden na het verkrijgen van de opdracht, was het project aanbesteed en begon de bouw. Het luchthavencomplex is in een recordtijd van vier jaar gerealiseerd.”

< vervolg van pagina 1

Hoewel FNV Bouw niet te spreken is over slechte arbeidsomstandigheden kan Nederland volgens architect Piet Ringersma van Naco zeker ook leren van de Chinese mentaliteit. De DHV-dochter was verantwoordelijk voor het functionele en operationele ontwerp van een nieuwe megaterminal. Ringersma is vooral te spreken over de snelheid waarmee bouwprojecten van de grond komen. “Binnen drie maanden na het verkrijgen van de opdracht, was het project aanbesteed en begon de bouw. Het luchthavencomplex is in een recordtijd van vier jaar gerealiseerd.”
Ook R.W. Bol, directeur van Bolidt roemt het Aziatische improvisatievermogen. “Het is fascinerend hoe Chinezen mankracht kunnen regelen. Probleemloos werden 150 man gemobiliseerd toen de omgevingscondities in orde moesten worden gemaakt.” Wel stuitte Bolidt op een Chinese muur van bureaucratie. “Chinezen registreren alles en willen op nanoniveau weten wat het land in komt.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels