nieuws

Innovatief bouwen

bouwbreed

In Leidsche Rijn wordt gewerkt aan de houten kap van de eerste uit Isorast opgebouwde woning in Nederland. Het systeem dat is in 2006 is genomineerd voor de GEVELtotaal Innovatieprijs 2006, bestaat uit Neopor polystyreen hardschuim (EPS)-blokken waarin ruimtes zijn opengelaten voor beton. Hierdoor zijn de dikke isolerende blokken stevig genoeg om als dragende muren te functioneren en beperken zij, in combinatie met een decimeters dikke dakisolatie, het gebruik van een verwarmingsinstallatie. Door het gebruik van deze verloren bekisting is een korte bouwtijd mogelijk en worden energiekosten beperkt.

In Leidsche Rijn wordt gewerkt aan de houten kap van de eerste uit Isorast opgebouwde woning in Nederland. Het systeem dat is in 2006 is genomineerd voor de GEVELtotaal Innovatieprijs 2006, bestaat uit Neopor polystyreen hardschuim (EPS)-blokken waarin ruimtes zijn opengelaten voor beton. Hierdoor zijn de dikke isolerende blokken stevig genoeg om als dragende muren te functioneren en beperken zij, in combinatie met een decimeters dikke dakisolatie, het gebruik van een verwarmingsinstallatie. Door het gebruik van deze verloren bekisting is een korte bouwtijd mogelijk en worden energiekosten beperkt.

Reageer op dit artikel