nieuws

Imposante steiger

bouwbreed Premium

Met een hoogte van 28 meter tot de nok van het dak en een lengte van 75 meter is het een indrukwekkende steiger die Reco uit Koudekerk aan den Rijn heeft neergezet op de werf van jachtbouwer Oceanco in Alblasserdam. “Zo hebben we ze niet elke dag”, bevestigt werkvoorbereider Arthur van Oorschot van Reco. Het bijzondere zit voor Reco vooral in de omvang van het project en het dak van steiger. Ongeveer vijftig vrachtwagens waren er nodig om al het steigermateriaal aan te voeren. Er is 360.000 kilo ballast verwerkt in het bouwwerk. Het stalen steigerdak meet 2300 vierkante meter en heeft een vrije overspanning van 25 meter. De overkapping bevat ook een uitschuifbaar dak van 18 meter lang. Normaal kost het ongeveer twintig weken een dergelijke steiger te bouwen volgens Van Oorschot, maar door goede voorbereiding en de inzet van veel personeel deed Reco het in twee weken. De daken, die kant en klaar werden aangeleverd, zijn in één dag geplaatst. Oceanco gebruikt de steiger met overkapping om een groot jacht af te kunnen bouwen, zodat er droog gewerkt kan worden. De steiger blijft twaalf weken staan.

Met een hoogte van 28 meter tot de nok van het dak en een lengte van 75 meter is het een indrukwekkende steiger die Reco uit Koudekerk aan den Rijn heeft neergezet op de werf van jachtbouwer Oceanco in Alblasserdam. “Zo hebben we ze niet elke dag”, bevestigt werkvoorbereider Arthur van Oorschot van Reco. Het bijzondere zit voor Reco vooral in de omvang van het project en het dak van steiger. Ongeveer vijftig vrachtwagens waren er nodig om al het steigermateriaal aan te voeren. Er is 360.000 kilo ballast verwerkt in het bouwwerk. Het stalen steigerdak meet 2300 vierkante meter en heeft een vrije overspanning van 25 meter. De overkapping bevat ook een uitschuifbaar dak van 18 meter lang. Normaal kost het ongeveer twintig weken een dergelijke steiger te bouwen volgens Van Oorschot, maar door goede voorbereiding en de inzet van veel personeel deed Reco het in twee weken. De daken, die kant en klaar werden aangeleverd, zijn in één dag geplaatst. Oceanco gebruikt de steiger met overkapping om een groot jacht af te kunnen bouwen, zodat er droog gewerkt kan worden. De steiger blijft twaalf weken staan.
Foto: Jelle Adriaansen; tekst: Yvonne Ton

Reageer op dit artikel