nieuws

IG Bau: Bouwvakkers de armen van de toekomst

bouwbreed

De Duitse vakbond IG Bau vreest dat bouwvakkers de armen van morgen zijn. Voorzitter Klaus Wiesehügel reageert ontzet op de nieuwe cijfers dat 13 procent van de Duitse bevolking onder de armoedegrens leeft. Nog eens 13 procent zou zonder staatssteun eveneens tot de armen behoren.

De Duitse vakbond IG Bau vreest dat bouwvakkers de armen van morgen zijn. Voorzitter Klaus Wiesehügel reageert ontzet op de nieuwe cijfers dat 13 procent van de Duitse bevolking onder de armoedegrens leeft. Nog eens 13 procent zou zonder staatssteun eveneens tot de armen behoren.
“Bouwvakkers werken tot op het bot en zijn meestal ver voor de pensioengerechtigde leeftijd gedwongen te stoppen. Hen hangt werkloosheid boven het hoofd. Zij zijn de armen van morgen”. IG Bau verzet zich tegen plannen van de werkgevers in het oosten van Duitsland om de minimumlonen voor vakmensen te ontmantelen tot de lage salarissen van hulpkrachten. De bouwbond roept de Duitse regering op de topinkomens te beteugelen. Wiesehügel: “De schaar kan weer wat gesloten worden door belastingen over hoge inkomens en erfenissen te verhogen”.

Reageer op dit artikel