nieuws

Houten krijgt snel aansluiting op A12

bouwbreed Premium

De provincie Utrecht wil vaart maken met de aanleg van een aansluiting van Houten op de A12. Hiermee komt er een nieuwe verbinding tussen Utrecht en Houten. Het tracé daarvan loopt van de rondweg Houten naar de A12.

De provincie Utrecht wil vaart maken met de aanleg van een aansluiting van Houten op de A12. Hiermee komt er een nieuwe verbinding tussen Utrecht en Houten. Het tracé daarvan loopt van de rondweg Houten naar de A12.
Het project is onderdeel van het Bereikbaarheidsoffensief Randstad. Om in aanmerking te komen voor de toegezegde bijdrage van het Rijk moet het werk uiterlijk in 2010 zijn aanbesteed.
Nu de provinciale keus voor het tracé is gemaakt, kan een voorlopig ontwerp worden gemaakt, dat eind dit jaar gereed is. Van de gemeente Bunnik wordt nog een tracébesluit verwacht. Verder moeten de betrokken gemeenten Bunnik en Houten zorgen voor een nieuw bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel