nieuws

Heembouw zetomzetgroei door

bouwbreed

Roelofarendsveen – Heembouw verwacht dit jaar de bedrijfsopbrengsten met 20 procent op te voeren tot 133 miljoen euro.

Het bouwbedrijf uit Roelofarendsveen behaalde over het afgelopen jaar een omzet van 111,6 miljoen euro. Dat is 26 procent meer dan het jaar ervoor. Heembouw had gerekend op een bedrijfsopbrengst van 117,5 miljoen euro. Als gevolg van het doorschuiven van “een aantal belangrijke projecten” werd dat doel echter niet bereikt, schrijft directeur Peter Lammertink in het jaarverslag van de onderneming.
De bouwer zag de nettowinst met een kwart toenemen tot 5,5 miljoen euro. Daarvan werd 3,4 miljoen euro behaald door de aannemingsbedrijven van Heembouw. De projectontwikkelingsactiviteiten zorgden voor de resterende 2,1 miljoen.

Tevreden

Lammertink toont zich, ondanks de iets tegenvallende omzet, tevreden over de resultaten. Verheugd is hij vooral met de brutowinstmarge van 4,6 procent. Daarmee is het streven om de marge vóór 2010 op te stuwen naar 5 procent al bijna gerealiseerd.
“Ook de doelstelling om een meer evenwichtige omzetverdeling te realiseren over de spilvestiging Roelofarendsveen en de overige aannemersvestigingen in Amersfoort, Bergschenhoek, Breda en Noordwijkerhout, is zo goed als bereikt”, aldus de topman. “De verhouding is nu 53 procent versus 47 procent”.
Heembouw kon afgelopen jaar ook een forse financiële meevaller noteren doordat de Nederlandse Mededingingsautoriteit een opgelegde boete voor deelname aan het bouwkartel verlaagde tot 88.000 euro. Aanvankelijk was de aannemer bestraft met een sanctie van 302.000 euro. De bijgestelde boete is nu opgenomen in de boekhouding van het bedrijf.
Met een “prima gevulde orderportefeuille” zijn volgens Lammertink de vooruitzichten voor dit jaar positief. De directeur rekent op een omzet van 133 miljoen euro en verdere groei van het resultaat.

Bedreiging

De afnemende groei van de economie en het teruglopende ondernemersvertrouwen vormen echter wel een bedreiging, zo waarschuwt Lammertink. “Dat kan gevolgen hebben voor de afzet van ons commercieel vastgoed en dus ons resultaat.”

Reageer op dit artikel