nieuws

Hbo-bouwopleiding voor niet-techneuten

bouwbreed Premium

Scholieren zonder technisch profiel kunnen volgend jaar via een speciaal instroomjaar een technische hbo-opleiding volgen in Leeuwarden. De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden heeft hiervoor toestemming gekregen van het ministerie van onderwijs.

Scholieren zonder technisch profiel kunnen volgend jaar via een speciaal instroomjaar een technische hbo-opleiding volgen in Leeuwarden. De Noordelijke Hogeschool Leeuwarden heeft hiervoor toestemming gekregen van het ministerie van onderwijs.
Uit onderzoek blijkt dat het loslaten van vooropleidingseisen niet leidt tot meer uitval en langere studieduur. De hogeschool spreek van een doorbraak voor het hoger onderwijs.
Het instroomjaar techniek is speciaal ontwikkeld voor vwo’ers en havisten met een EM (Economie en Maatschappij) of CM (Cultuur en Maatschappij) profiel. Ook mikt de opleider op havisten, vwo’ers én mbo’ers die twijfelen aan hun bètaniveau.
De school hoopt met de maatwerkopleiding een bijdrage te leveren aan het oplossen van het tekort aan hoger opgeleiden in de techniekbranche.

Reageer op dit artikel