nieuws

Grote werken stuwen omzet van Bouygues

bouwbreed

Bouygues heeft in de eerste drie maanden van dit jaar een omzet behaald van 6,8 miljard euro, 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft het Franse bouw- en telecomconcern woensdag na het sluiten van de beurs bekendgemaakt.
Uitblinker in het eerste kwartaal was zonder twijfel de vastgoeddivisie van Bouygues. De omzet daarvan klom met maar liefst 57 naar 564 miljoen euro. Maar ook de bouwtak en wegenbouwbedrijf Colas boekten forse vooruitgang. De bouwdivisie was goed voor 2,1 miljard euro aan bedrijfsopbrengsten, 21 procent meer dan vorig jaar in het eerste kwartaal. De omzet van Colas steeg met 15 procent tot bijna 2,2 miljard.
De scherpe omzetstijging van de bouwdivisie dankt Bouygues vooral aan een aantal grote projecten dat twee jaar geleden werd aangenomen en nu in uitvoering is. Zo werken de Fransen momenteel onder meer aan de bouw van een kerncentrale in Finland, een vliegveld op Cyprus, havens in Zuid-Korea en Marokko en een spoorlijn in Zuid-Afrika. Colas profiteerde vooral van de gunstige marktomstandigheden. Daarnaast deed de overname van Spie Rail, vorig jaar juli, de bedrijfsopbrengsten stijgen. Zonder de overname zou de omzet van het wegenbouwbedrijf 9 procent hoger zijn uitgekomen.

Nieuwe overname

Overigens kondigde Bouygues deze week alweer een nieuwe overname aan. Het concern koopt een belang van 51 procent in de Australische bitumenproducent Sami. Dat bedrijf, met fabrieken in Sydney, Brisbane, Perth en Melbourne, is goed voor een omzet van ongeveer 70 miljoen euro.
Concrete winstcijfers over het eerste kwartaal gaf Bouygues niet. Wel meldde de onderneming vanuit Parijs dat de bouwtak, het wegenbouwbedrijf en de vastgoedpoot winstgevender waren dan vorig jaar. De telecomdivisie, die in de eerste drie maanden de omzet met 7 procent wist op te voeren tot 1,2 miljard, hield de winst op peil.

Reageer op dit artikel