nieuws

Geen hoger beroep balkondrama

bouwbreed Premium

De lopende beroepszaken in het balkondrama Maastricht zijn allemaal ingetrokken. Dat heeft het ressortparket in Den Bosch bekendgemaakt.

De lopende beroepszaken in het balkondrama Maastricht zijn allemaal ingetrokken. Dat heeft het ressortparket in Den Bosch bekendgemaakt.
In april 2003 brak een zwevend balkon van het appartementencomplex Patio Sevilla in Maastricht af en stortte naar beneden. Daardoor kwam een echtpaar om het leven. De rechtbank veroordeelde hoofdconstructeur B0x26S Constructies (voorheen Verbossen) voor dood door schuld tot een boete van 22.500 euro. Hoofdaannemer Smeets Bouw werd vrijgesproken.
B0x26S Constructies trok zijn beroep tegen de veroordeling als eerste in, waarna het Openbaar Ministerie volgde. Ook trok justitie het appel tegen de vrijspraak van de aannemer in. Bij de beslissing heeft meegewogen dat Smeets de nabestaanden en slachtoffers uit eigen beweging schadeloos heeft gesteld. Bovendien hebben het lange tijdsverloop, wisselingen in de directie en getroffen maatregelen een rol gespeeld. Smeets en de toenmalige directieleden zien af van een schadeclaim tegen de Staat in verband met de strafzaak.

Reageer op dit artikel