nieuws

Gebouw te hoog door steil dak

bouwbreed

Nooit heeft iemand gemerkt dat een complex van drie appartementen in het centrum van Rheden hoger was dan de bouwvergunning toeliet. De projectontwikkelaar niet, de aannemer niet en de gemeente ook niet.

Totdat een van de omwonenden aan de bel trok. Het gebouw bleek 13,77 meter hoog in plaats van de toegestane 12 meter. De appartementen waren al opgeleverd en twee eigenaren wonen er al. Het gebouw moet nu snel worden teruggebracht naar de toegestane hoogte.
De gemeente had al eerder vrijstelling verleend. De appartementen mochten 10 procent hoger worden dan 12 meter. Maar dan nog is het gebouw ongeveer 60 centimeter te hoog. Dus nu zal het puntje iets moeten zakken, zegt projectontwikkelaar Schepens uit Schijndel laconiek. Het verschil kan zijn ontstaan door het verstek zagen van de dakplaten, denkt Schepens. “De architect heeft de juiste maatvoering aangehouden. Maar de dakplaten zijn 15 à 20 centimeter dik, dus als de hoek net verkeerd is dan kom je zo 60 centimeter hoger uit.” Aannemer Koppen uit Liempde wil geen reactie geven.
Schepens zegt dat de architect nu de plannen aanpast om het dak iets minder steil te maken. Deze kunnen op korte termijn worden doorgevoerd. De bewoners zullen hier niets van merken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels