nieuws

Eenzame werker in basistunnel Gotthard

bouwbreed Premium

In de oostpijp van de Gotthard-basistunnel bij Erstfeld schakelen de bouwers over van ruwbouw naar detaillering. Sinds medio april kan worden getest en geoptimeerd. Van de westpijp heeft de boormachine de eerste 460 meter afgelegd. Het 10,9 kilometer lange tunnelstuk bij Erstfeld wordt uitgevoerd door een consortium van Murer, Züblin en Strabag. De nieuwe spoortunnel onder het Gotthard-massief in Zwitserland krijgt een lengte van 57 kilometer. Volgens de planning wordt de verbinding in 2016 in gebruik genomen.

In de oostpijp van de Gotthard-basistunnel bij Erstfeld schakelen de bouwers over van ruwbouw naar detaillering. Sinds medio april kan worden getest en geoptimeerd. Van de westpijp heeft de boormachine de eerste 460 meter afgelegd. Het 10,9 kilometer lange tunnelstuk bij Erstfeld wordt uitgevoerd door een consortium van Murer, Züblin en Strabag. De nieuwe spoortunnel onder het Gotthard-massief in Zwitserland krijgt een lengte van 57 kilometer. Volgens de planning wordt de verbinding in 2016 in gebruik genomen.

Reageer op dit artikel