nieuws

Draadloze regelaar klimaatinstallaties

bouwbreed

Mitsubishi Electric noemt zijn M2M de eerste draadloze regelaar voor klimaatinstallaties. De fabrikant adviseert deze regelaar voor gebouwen zonder ethernetverbindingen of met netwerken die beschermd zijn tegen ‘vreemde’ signalen. M2M werkt net als een zaktelefoon met een SIM-kaart. De regelaar ‘communiceert’ via GPRS met de server die de klimaatinstallatie bedient en de gegevens gecomprimeerd en versleuteld opslaat. Op deze manier kan de installatie via het internet en met om het even welke computer worden geregeld. De kleinste uitvoering bestuurt maximaal zestien toestellen; de grootste vijftig. Het systeem geeft alle bijzonderheden in het gebruik van de klimaatinstallatie grafisch weer.

Mitsubishi Electric noemt zijn M2M de eerste draadloze regelaar voor klimaatinstallaties. De fabrikant adviseert deze regelaar voor gebouwen zonder ethernetverbindingen of met netwerken die beschermd zijn tegen ‘vreemde’ signalen. M2M werkt net als een zaktelefoon met een SIM-kaart. De regelaar ‘communiceert’ via GPRS met de server die de klimaatinstallatie bedient en de gegevens gecomprimeerd en versleuteld opslaat. Op deze manier kan de installatie via het internet en met om het even welke computer worden geregeld. De kleinste uitvoering bestuurt maximaal zestien toestellen; de grootste vijftig. Het systeem geeft alle bijzonderheden in het gebruik van de klimaatinstallatie grafisch weer.

Reageer op dit artikel