nieuws

Cramer breekt lans voor volkstuinen

bouwbreed Premium

Minister Jacqueline (VROM) heeft een lans gebroken voor volkstuinen. Tijdens de opening van het nieuwe onderkomen van het Algemeen Verbond voor Volkstuinders Nederland in Utrecht zei Cramer blij te zijn dat gemeenten volkstuinen tegenwoordig lijken te ontzien bij het ontwikkelen van bouwplannen. Sinds 1993 is het aantal hectares volkstuintjes in Nederland met 16 procent afgenomen. Sinds kort is die daling een halt toegeroepen. Cramer ziet de hernieuwde aandacht voor groen in en om de steden als positief. “Volkstuinen dragen bij aan de biodiversiteit, kennis van de natuur en de volksgezondheid.”

Minister Jacqueline (VROM) heeft een lans gebroken voor volkstuinen. Tijdens de opening van het nieuwe onderkomen van het Algemeen Verbond voor Volkstuinders Nederland in Utrecht zei Cramer blij te zijn dat gemeenten volkstuinen tegenwoordig lijken te ontzien bij het ontwikkelen van bouwplannen. Sinds 1993 is het aantal hectares volkstuintjes in Nederland met 16 procent afgenomen. Sinds kort is die daling een halt toegeroepen. Cramer ziet de hernieuwde aandacht voor groen in en om de steden als positief. “Volkstuinen dragen bij aan de biodiversiteit, kennis van de natuur en de volksgezondheid.”

Reageer op dit artikel