nieuws

Corporaties mogen bouwen op Antillen

bouwbreed

Nederlandse corporaties mogen binnen afzienbare tijd zelf woningen bouwen en beheren op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. Dit wordt mogelijk omdat de eilanden tot het Nederlandse grondgebied gaan behoren. Een woordvoerder van minister Vogelaar (wonen) heeft gisteren bevestigd dat de bewindsvrouw binnenkort met een circulaire komt waarin ze het licht op groen zet voor bouwactiviteiten van de huisvesters op de zogeheten BES-eilanden. Aan de activiteiten worden wel voorwaarden verbonden. Zo moet er sprake zijn van samenwerking met lokale partijen.

Nederlandse corporaties mogen binnen afzienbare tijd zelf woningen bouwen en beheren op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba. Dit wordt mogelijk omdat de eilanden tot het Nederlandse grondgebied gaan behoren. Een woordvoerder van minister Vogelaar (wonen) heeft gisteren bevestigd dat de bewindsvrouw binnenkort met een circulaire komt waarin ze het licht op groen zet voor bouwactiviteiten van de huisvesters op de zogeheten BES-eilanden. Aan de activiteiten worden wel voorwaarden verbonden. Zo moet er sprake zijn van samenwerking met lokale partijen.

Reageer op dit artikel