nieuws

BIA start ambitieusgroeiprogramma

bouwbreed Premium

Komatsu-distributeur BIA wil de komende drie jaar de omzet verdubbelen en heeft daarvoor een ambitieus groeiprogramma opgesteld. Belangrijk onderdeel daarvan is de uitbreiding van het aantal vestigingen in Nederland en thuisland België.

Meer service bieden dichter bij de klant is de gedachte achter het programma. Vandaar dat het in Zutphen gevestigde BIA Nederland aan de noordkant van Apeldoorn een nieuwe werkplaats met magazijn en kantoor laat neerzetten. Op bedrijventerrein de Ecofactorij is daarvoor een 16.000 vierkante meter groot terrein beschikbaar, waarvan ongeveer 4000 vierkante meter wordt bebouwd. Belangrijke reden is de betere bereikbaarheid, want de Ecofactorij ligt in de oksel van de A-1 (oost-west) en de A-50 (noord-zuid) en bovendien pal naast de spoorlijn.
De verhuizing vanuit de huidige vestiging in Zutphen moet begin 2009 plaatsvinden. Volgens directeur Jan Jipping van BIA Nederland is Welstand inmiddels akkoord en de bouwvergunning definitief aangevraagd. Ook in België zijn de nodige bouwactiviteiten gepland. Zo wordt het hoofdkantoor in Overijse voor 2,5 miljoen euro gemoderniseerd en uitgebreid. Komende zomer wordt een nieuw magazijn voor wisselstukken gebouwd en de werkplaats onder handen genomen.
Andere pijler onder het groeiprogramma is de versterking van het serviceconcept, onder meer door het oprichten van een speciaal bedrijf hiervoor: BIA Services, maar ook door op alle nieuwe machines het Komtrax-meldsysteem te activeren. In het tussen Charleroi en Namen gelegen Fleurus is een terrein van 30.000 vierkante meter aangekocht om het nieuwe bedrijf BIA Services te huisvesten. In eerste instantie wordt hier een 3300 vierkante meter groot gebouw neergezet waarin kantoor en 2650 vierkante meter grote werkplaats een plekje vinden. De investering van dit project is begroot op 4,5 miljoen euro.

Reageer op dit artikel