nieuws

Arbeidsinspectie: TU-sloper niet fout

bouwbreed Premium

De Arbeidsinspectie concludeert dat de sloper van de afgebrande bouwkundefaculteit in Delft toch niets valt te verwijten. Op een internetfilmpje viel deze week een schadelijke stofwolk te zien en mensen die daarvoor wegliepen. Op basis van dit filmpje heeft de Arbeidsinspectie onderzocht of sloper Oranje Demontage strafbare feiten heeft gepleegd. De waakhond die het project van meet af aan intensief in de gaten houdt, concludeert nu van niet.

De Arbeidsinspectie concludeert dat de sloper van de afgebrande bouwkundefaculteit in Delft toch niets valt te verwijten. Op een internetfilmpje viel deze week een schadelijke stofwolk te zien en mensen die daarvoor wegliepen. Op basis van dit filmpje heeft de Arbeidsinspectie onderzocht of sloper Oranje Demontage strafbare feiten heeft gepleegd. De waakhond die het project van meet af aan intensief in de gaten houdt, concludeert nu van niet.
“Inmiddels is gebleken dat de stofwolk zoals te zien op het filmpje op YouTube ( 21 mei ) wel heeft plaatsgevonden, maar nooit helemaal voorkomen had kunnen worden. Het bedrijf moest naar een ander middel grijpen vanwege het directe gevaar voor personen beneden. Dat er stof vrijkwam was gezien de situatie onvermijdelijk en valt het sloopbedrijf niet volledig te verwijten. Er was geen sprake van opzet. Op basis van dit onderzoek concludeert de inspectie dat er geen sprake is van een strafbare overtreding”, aldus woordvoerder Henk Boon.
De gemeente Delft liet gisteren al doorschemeren dat stof tijdens een project als dit niet valt te voorkomen. Oranje Demontage verklaarde direct tegenover de Arbeidsinspectie dat de situatie met de stofwolk niet wenselijk was. Onbekend is wie de mensen op het filmpje zijn.

Reageer op dit artikel