nieuws

Almere automatiseert parkeermanagement

bouwbreed

De gemeente Almere heeft met Spark een overeenkomst gesloten voor het beheer en onderhoud van Smartpark, een warehouse met gegevens over het gebruik en beheer van alle parkeerplaatsen in het stadshart. Op die manier verkrijgt de gemeente een actueel en betrouwbaar inzicht in de informatie met betrekking tot het parkeermanagement.

De gemeente Almere heeft met Spark een overeenkomst gesloten voor het beheer en onderhoud van Smartpark, een warehouse met gegevens over het gebruik en beheer van alle parkeerplaatsen in het stadshart. Op die manier verkrijgt de gemeente een actueel en betrouwbaar inzicht in de informatie met betrekking tot het parkeermanagement.
Almere Stad heeft elf parkeergarages en drie parkeerterreinen in het centrum. Samen zijn ze goed voor 5000 plaatsen. Daarnaast zijn er 1700 plaatsen op straat. Het dagelijkse beheer is uitbesteed, maar de gemeente is eigenaar en exploiteert de 6700 parkeerplaatsen. Tot voor kort gebruikte de gemeente verschillende systemen.
De uitwisseling van informatie leidde tot allerlei fouten. Dat komt niet meer voor na de overdracht van het beheer en onderhoud aan Smartpark. Alle gegevens worden voortaan in een vooraf benoemd format ingelezen. Alle handelingen worden opgeslagen, zoals aankomst en vertrek van voertuigen.
De gegevens kunnen worden geanalyseerd en prognoses worden meer betrouwbaar. Er kunnen altijd nieuwe maatwerk vragen aan het systeem worden gesteld.

Reageer op dit artikel