nieuws

Vijf windturbines Apeldoorn-Oost2

bouwbreed

Apeldoorn wil vijf windturbines op en rond het duurzame bedrijventerrein de Ecofactorij neerzetten. Om deze te kunnen plaatsen herziet de gemeente de bestemmingsplannen Bedrijventerreinen Apeldoorn-Oost en Broekland-Woudhuis. Met de bouw van het bedrijvenpark Ecofactorij wilde de gemeente economische ontwikkeling en werkgelegenheid creëren zonder toename van schade aan het milieu. In een kwaliteitsplan zijn daartoe voorwaarden opgesteld over energie, water, afval en grondgebruik. Zo is de afname van duurzame energie verplicht.

Apeldoorn wil vijf windturbines op en rond het duurzame bedrijventerrein de Ecofactorij neerzetten. Om deze te kunnen plaatsen herziet de gemeente de bestemmingsplannen Bedrijventerreinen Apeldoorn-Oost en Broekland-Woudhuis. Met de bouw van het bedrijvenpark Ecofactorij wilde de gemeente economische ontwikkeling en werkgelegenheid creëren zonder toename van schade aan het milieu. In een kwaliteitsplan zijn daartoe voorwaarden opgesteld over energie, water, afval en grondgebruik. Zo is de afname van duurzame energie verplicht.
+
apa 14 april 2008

Reageer op dit artikel