nieuws

Uit één stuk

bouwbreed

Zzp’er Sipke Koning (rechts) werkt aan een bijzonder vaartuig, de ARK Fryslân. De betonnen bak van 5 bij 26 meter, die Spruyt Arkenbouw in Heerenveen uit één stuk maakt, wordt een varend centrum voor architectuur en ruimtelijke kwaliteit. Het ontwerp is van architect Gunnar Daan. Op de bak komt een omgekeerd schip, dat als tentoonstellingsruimte fungeert. Konstruktiebedrijf Visser uit Veenwouden maakte de gebogen stalen spanten. Koning metselt de muurtjes waarop een hellende vloer met stoelen komen. Hij krijgt hulp van leerlingen van ROC De Friese Poost in Leeuwarden. Harm Schimmel (links) is een van de jongeren van reïntegratieproject Four Stars, die werkervaring opdoen.

Zzp’er Sipke Koning (rechts) werkt aan een bijzonder vaartuig, de ARK Fryslân. De betonnen bak van 5 bij 26 meter, die Spruyt Arkenbouw in Heerenveen uit één stuk maakt, wordt een varend centrum voor architectuur en ruimtelijke kwaliteit. Het ontwerp is van architect Gunnar Daan. Op de bak komt een omgekeerd schip, dat als tentoonstellingsruimte fungeert. Konstruktiebedrijf Visser uit Veenwouden maakte de gebogen stalen spanten. Koning metselt de muurtjes waarop een hellende vloer met stoelen komen. Hij krijgt hulp van leerlingen van ROC De Friese Poost in Leeuwarden. Harm Schimmel (links) is een van de jongeren van reïntegratieproject Four Stars, die werkervaring opdoen.

Reageer op dit artikel