nieuws

SS Rotterdam

bouwbreed

De SS Rotterdam – eigendom van de Woonbron – wordt in de Noord-Duitse stad Wilhelmshaven opgeknapt. Het grootste schip dat ooit van de hellingen van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij gleed (228 meter lang, 50 meter breed en 30 meter hoog) wordt geschoond van asbest, gerenoveerd en omgebouwd tot congrescentrum met hotel en drie restaurants. Hoewel de geraamde kosten van 20 miljoen euro inmiddels zijn verzevenvoudigd, kan de Woonbron nauwelijks wachten tot het schip dit najaar in de Rijnhaven ligt. Dan moet het schip zijn eerste congresgasten ontvangen. Als de optimisten gelijk hebben, is de schrootprijs van enkele miljoenen euro’s in 2003 binnenkort veranderd in een luxe congresboot ter waarde van zeker 200 miljoen euro.

De SS Rotterdam – eigendom van de Woonbron – wordt in de Noord-Duitse stad Wilhelmshaven opgeknapt. Het grootste schip dat ooit van de hellingen van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij gleed (228 meter lang, 50 meter breed en 30 meter hoog) wordt geschoond van asbest, gerenoveerd en omgebouwd tot congrescentrum met hotel en drie restaurants. Hoewel de geraamde kosten van 20 miljoen euro inmiddels zijn verzevenvoudigd, kan de Woonbron nauwelijks wachten tot het schip dit najaar in de Rijnhaven ligt. Dan moet het schip zijn eerste congresgasten ontvangen. Als de optimisten gelijk hebben, is de schrootprijs van enkele miljoenen euro’s in 2003 binnenkort veranderd in een luxe congresboot ter waarde van zeker 200 miljoen euro.

Reageer op dit artikel