nieuws

Proef met zuinige straatverlichting

bouwbreed

De Cliviastraat in het Rotterdamse Kleiwegkwartier heeft de eer een vijftal hypermoderne verlichtingsarmaturen te mogen uittesten. Het gaat om een innovatie van Industria Technische Verlichting, die bij deze armaturen de zogenoemde Revoled-techniek toepast. Deze techniek voorkomt dat de ingebouwde lampen te heet worden en daardoor aan levensduur zouden inboeten. Met als resultaat dat de energiebesparende ledverlichting nu inzetbaar is geworden voor functionele straatverlichting.

De Cliviastraat in het Rotterdamse Kleiwegkwartier heeft de eer een vijftal hypermoderne verlichtingsarmaturen te mogen uittesten. Het gaat om een innovatie van Industria Technische Verlichting, die bij deze armaturen de zogenoemde Revoled-techniek toepast. Deze techniek voorkomt dat de ingebouwde lampen te heet worden en daardoor aan levensduur zouden inboeten. Met als resultaat dat de energiebesparende ledverlichting nu inzetbaar is geworden voor functionele straatverlichting.
Elk armatuur bevat achttien ledlampen die een helder wit licht uitstralen. Dat moet de veiligheid op straat verhogen, omdat details beter zichtbaar zijn en kleuren beter worden onderscheiden.
De proefplaatsing van de armaturen door Industria en CityTec (buitenreclame) gebeurt in opdracht van de gemeente Rotterdam in het kader van het Rotterdam Climate Initiative om de CO2-uitstoot in de stad binnen 35 jaar met de helft te beperken.

Reageer op dit artikel