nieuws

Opname kantoorruimte belangrijk gedaald

bouwbreed

De opname van kantoorruimte in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald met 14 procent naar een half miljoen vierkante meter. De lagere opname is vooral te verklaren doordat dit jaar tot nu toe veel minder grote transacties zijn geregistreerd, laat vastgoedfinancier FGH Bank weten. Toch vindt de bank het nog een behoorlijk volume. In de eerste drie maanden in 2006 werd maar 330.000 vierkante meter opgenomen. In Amsterdam (-67 procent), Rotterdam (-47 procent) en Den Haag (-39 procent) daalde de opname fors. In Utrecht werd een record geboekt met 97.000 vierkante meter, een stijging met 646 procent.

De opname van kantoorruimte in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald met 14 procent naar een half miljoen vierkante meter. De lagere opname is vooral te verklaren doordat dit jaar tot nu toe veel minder grote transacties zijn geregistreerd, laat vastgoedfinancier FGH Bank weten. Toch vindt de bank het nog een behoorlijk volume. In de eerste drie maanden in 2006 werd maar 330.000 vierkante meter opgenomen. In Amsterdam (-67 procent), Rotterdam (-47 procent) en Den Haag (-39 procent) daalde de opname fors. In Utrecht werd een record geboekt met 97.000 vierkante meter, een stijging met 646 procent.

Reageer op dit artikel