nieuws

Komindebouw.nl brengt vraag en aanbod bij elkaar

bouwbreed

De nieuwe voorlichtingsportal www.komindebouw.nl geeft volgens initiatiefnemer Michel van der Made veelzijdige en brede arbeidsmarkt- en scholingsinformatie. “We brengen vraag en aanbod bij elkaar.”

“De website is handig voor de student – mbo, hbo, dan wel universitair – die zich wil oriënteren op zijn of haar mogelijkheden in de bouw”, vertelt hij. “Bedrijven kunnen er op zoek naar goed personeel.”
Actuele vacatures zijn te vinden onder de knop Vacaturebank. Werkzoekenden en studenten schrijven zich gratis in. Bouwbedrijven plaatsen een vacature tegen een kleine vergoeding. Het aanmelden van een stageplaats is gratis. Op de site is verder een Studiewijzer te vinden met een overzicht van trainingen en opleidingen op mbo, hbo en wo-niveau. Bovendien geeft de portal een overzicht van branche-organisaties in de bouwwereld. Werkgevers in de bouw, aannemers, architecten en dergelijke, kunnen zich uitgebreid presenteren via deze website met een eigen content managementsysteem.
De officiële lancering van deze landelijke portal voor de bouwkundige en civieltechnische wereld is op woensdagmiddag 23 april in de Stadsschouwburg van Almere. Vertegenwoordigers van FNV Bouw, CNV Hout en Bouw, Bouwend Nederland, BNA, Stichting Bouwtalent Flevoland, en de MBO-raad zijn bij de lancering aanwezig.

Reageer op dit artikel