nieuws

Heijmans bundelt kennis en advies in nieuw bedrijf

bouwbreed

Heijmans integreert alle advies- en ontwerppoten in een nieuwe organisatie die verder gaat onder de naam Breijn. In het lettertype is Heijmans te herkennen. De nieuwe naam is gekozen om de onafhankelijkheid te onderstrepen.

Namen als Heijmans Infra Advies 0x26 Ontwikkeling, Ingenieursbureau Van Kleef, Infratech en Heijmans Engineering behoren voorgoed tot het verleden. Reden hiervoor is de noodzakelijke herpositionering van de ontwerp- en adviesfunctie binnen Heijmans die tot nu toe verspreid was over de verschillende werkmaatschappijen. “De vraag uit de markt verandert. Totaaloplossingen wil de markt zien. Die kunnen we nu bieden vanuit een onderdeel waarin de verschillende disciplines en kennis is gebundeld”, vertelt Breijn-directeur Marcel Noltenius van Elsbroek.
Bij de herstructurering is het bedrijf niet over één nacht ijs gegaan. In 2005 is begonnen met de plannen en een jaar later is het bedrijf marktgerichter gaan werken. Van onze omzet van een goede 50 miljoen euro halen we ongeveer de helft uit interne opdrachten en de andere helft van extern. Daarbij gaat het om ontwikkeling en advisering over bedrijfsterreinen voor zowel de gemeentelijke markt als de private markt”, aldus Noltenius.
Heel bewust is niet gekozen voor een van de bestaande namen. “In creatieve sessies met alle medewerkers is gekeken naar een naam en naar de positionering van het bedrijf. We zijn een kennisorganisatie waar eerst wordt nagedacht en vervolgens gerealiseerd. Kennis zit in het brein van mensen. Daaruit is de naam Breijn gekomen.”
> Economie 6

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels