nieuws

Groningen wil tunnel zuidelijke ringweg

bouwbreed

De provincie Groningen staat positief tegenover een tunnel onder de zuidelijke ringweg van de stad Groningen, maar wil er niet aan meebetalen. De zuidelijke ringweg is een van de grootste verkeersknelpunten van het noorden. B en W willen een deel van de weg ondergronds maken. Als compensatie voor het schrappen van de Zuiderzeelijn stelde Minister Eurlings (verkeer) 624 miljoen euro beschikbaar voor verdubbeling van de ring en een nieuw Julianaplein. De extra kosten voor ondertunneling liggen rond de 400 miljoen euro. De provincie is niet bereid hieraan mee te betalen. “Het geld voor verdubbeling van de weg komt voor 100 procent van het Rijk. Meerkosten voor een tunnel zijn voor rekening van de gemeente”, verklaart de provincie.

De provincie Groningen staat positief tegenover een tunnel onder de zuidelijke ringweg van de stad Groningen, maar wil er niet aan meebetalen. De zuidelijke ringweg is een van de grootste verkeersknelpunten van het noorden. B en W willen een deel van de weg ondergronds maken. Als compensatie voor het schrappen van de Zuiderzeelijn stelde Minister Eurlings (verkeer) 624 miljoen euro beschikbaar voor verdubbeling van de ring en een nieuw Julianaplein. De extra kosten voor ondertunneling liggen rond de 400 miljoen euro. De provincie is niet bereid hieraan mee te betalen. “Het geld voor verdubbeling van de weg komt voor 100 procent van het Rijk. Meerkosten voor een tunnel zijn voor rekening van de gemeente”, verklaart de provincie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels