nieuws

Geluidsscherm op lange palen

bouwbreed

Langs de A20 bij Schiedam werkt Holland Scherm aan een geluidsscherm dat de woonwijk Nieuwland moet vrijwaren van verkeerslawaai. Het scherm wordt 1,5 kilometer lang en 3 tot 6 meter hoog. Het bestaat uit stalen steunen waartussen betonplaten worden bevestigd. Klimplanten moeten het scherm op den duur een natuurlijk aanzien geven. Voor de aannemer is het passen en meten bij de diverse bruggen, overkluizingen en de op- en afrit van de rijksweg. Bijkomende handicap is de zeer slappe veengrond. Daarom worden heipalen van 25 meter lang gebruikt. Het scherm kost 3,4 miljoen euro.

Langs de A20 bij Schiedam werkt Holland Scherm aan een geluidsscherm dat de woonwijk Nieuwland moet vrijwaren van verkeerslawaai. Het scherm wordt 1,5 kilometer lang en 3 tot 6 meter hoog. Het bestaat uit stalen steunen waartussen betonplaten worden bevestigd. Klimplanten moeten het scherm op den duur een natuurlijk aanzien geven. Voor de aannemer is het passen en meten bij de diverse bruggen, overkluizingen en de op- en afrit van de rijksweg. Bijkomende handicap is de zeer slappe veengrond. Daarom worden heipalen van 25 meter lang gebruikt. Het scherm kost 3,4 miljoen euro.
De bouw van een geluidsscherm bij buurgemeente Vlaardingen langs de A20 is uitgesteld vanwege kabels en leidingen in de grond. Verderop langs dezelfde weg wil Vlaardingen nog een tweede scherm bouwen. GroenLinks heeft voorgesteld dit scherm te voorzien van zonnecollectoren. De opgewekte energie zou moeten worden gebruikt om de weg te verlichten.

Reageer op dit artikel