nieuws

Geen bouwvergunning voor vakantiehuisjes

bouwbreed Premium

VROM wil af van de verplichte bouwvergunning voor stenen en houten vakantiehuisjes. Ook stacaravans, recreatiehuisjes en trekkerhutten moeten zonder bouwvergunning geplaatst kunnen worden.

VROM wil af van de verplichte bouwvergunning voor stenen en houten vakantiehuisjes. Ook stacaravans, recreatiehuisjes en trekkerhutten moeten zonder bouwvergunning geplaatst kunnen worden.
In een brief aan de Tweede Kamer meldt minister Vogelaar (wonen) dat zij “niet onwelwillend” staat tegenover het voorstel de plicht voor een bouwvergunning voor meer permanent geplaatste gebouwen waarin recreanten overnachten onder bepaalde voorwaarden te schrappen.
Het departement onderzoekt momenteel mogelijke aanpassingen van de regeling voor bouwvergunningsvrij bouwen. Daarbij zal Vogelaar een verdere verruiming van de regels voor recreatieve bouwwerken meenemen, zo schrijft ze aan het parlement.

Reageer op dit artikel