nieuws

DIF PPP investeert in Britse projecten

bouwbreed Premium

Dutch Infrastructure Fund Public Private Partnership (DIF PPP) heeft drie Britse vrijetijdsprojecten verworven van Linteum Ltd en Leisure Connected Ltd. De proejcten liggen bij Londen en zijn volledig operationeel. De betaling van de contracten gebeurt op basis van beschikbaarheid en hebben een resterende looptijd van 20 jaar. De oorspronkelijke bouwkosten bedroegen meer dan 40 miljoen pond.

Dutch Infrastructure Fund Public Private Partnership (DIF PPP) heeft drie Britse vrijetijdsprojecten verworven van Linteum Ltd en Leisure Connected Ltd. De proejcten liggen bij Londen en zijn volledig operationeel. De betaling van de contracten gebeurt op basis van beschikbaarheid en hebben een resterende looptijd van 20 jaar. De oorspronkelijke bouwkosten bedroegen meer dan 40 miljoen pond.
Daarnaast heeft DIF 50 procent van de aandelen in St. Edwards ziekenhuis overgenomen van Galliford Try dat de andere helft zal houden. De bouw van het ziekenhuis is net begonnen en wordt medio volgend jaar opgeleverd. Het publiek-private project kent een dertigjarige concessieperiode. De totale kosten liggen de rond de 30 miljoen pond.
DIF PPP is in 2005 opgezet en heeft tot nu toe 150 miljoen euro geïnvesteerd in pps-contracten in Europa. Het fonds benadert momenteel investeerders voor een tweede infrastructuurfonds DIF II.

Reageer op dit artikel