nieuws

Aantal doden in Britse bouw omlaag

bouwbreed

In de Britse bouw zijn in het jaar tot 31 maart 69 doden gevallen, dat is tien procent minder dan in de voorafgaande periode. De Health and Safety Executive, de Britse Arbeidsinspectie, vindt dat de bouw echter zeker niet op zijn lauweren mag gaan rusten. Hoofdinspecteur Stephen Williams: ”Hoewel de daling op zich bemoedigend is, blijft het toch absoluut onaanvaardbaar dat weer een belangrijk aantal levens verloren is gegaan en dat anderen op bouwplaatsen risico blijven lopen. De HSE zal scherp blijven optreden tegen diegenen die de veiligheidsmaatregelen negeren.” Williams herinnert er aan dat zijn mensen nog maar een paar weken geleden tijdens een ‘blitz’ op een derde van duizend gecontroleerde bouwplaatsen het werk moesten stil leggen wegens gevaarlijke situaties.

In de Britse bouw zijn in het jaar tot 31 maart 69 doden gevallen, dat is tien procent minder dan in de voorafgaande periode. De Health and Safety Executive, de Britse Arbeidsinspectie, vindt dat de bouw echter zeker niet op zijn lauweren mag gaan rusten. Hoofdinspecteur Stephen Williams: ”Hoewel de daling op zich bemoedigend is, blijft het toch absoluut onaanvaardbaar dat weer een belangrijk aantal levens verloren is gegaan en dat anderen op bouwplaatsen risico blijven lopen. De HSE zal scherp blijven optreden tegen diegenen die de veiligheidsmaatregelen negeren.” Williams herinnert er aan dat zijn mensen nog maar een paar weken geleden tijdens een ‘blitz’ op een derde van duizend gecontroleerde bouwplaatsen het werk moesten stil leggen wegens gevaarlijke situaties.

Reageer op dit artikel