nieuws

Zwakke consoles vertragen bouw wooncomplex

bouwbreed

Een botsende zandwagen bracht bij het nieuwbouwproject Heerenwoud in Heerenveen een zwakke balkonconstructie aan het licht. De consoles van de woningen zullen moeten worden verstevigd met een stalen constructie.

De vrachtwagen reed eind november tegen een console van het complex waar 48 parkwoningen met balkons in zitten. Na een inspectie naar aanleiding van het incident constateerde de aannemer dat alle kolommen moesten worden verstevigd.
“Het betekent overigens niet dat de huizen voor de inspectie niet woonveilig waren”, benadrukt woordvoerder Frank Janssen van Heijmans Bouw uit Rosmalen. “Voor de aanrijding met de zandwagen was het bouwplan getoetst en goedgekeurd.” Toch is er na inspectie samen met de gemeente Heerenveen een plan van aanpak gemaakt om het mankement te corrigeren. Een stalen constructie moet de consoles van de balkons van de woningen versterken.

Later

Daardoor vindt de oplevering van de woningen later plaats. Aanvankelijk zouden de eerste woningen al in december vorig jaar in gebruik worden genomen. Het ziet er nu naar uit dat dit mei wordt. Het totale complex wordt in vier fases opgeleverd. Wat de herstelkosten zijn, is volgens het bouwbedrijf nog niet bekend.

Reageer op dit artikel