nieuws

Truckbouwer Scania in handen Volkswagen

bouwbreed

Na jarenlang getouwtrek tussen Scania en MAN is Volkswagen er nu in geslaagd de Zweedse truckproducent Scania over te nemen. Volkswagen neemt alle aandelen van de familie Wallenberg over waarmee de Duitsers 37,73 procent van de aandelen in handen krijgen. Dat is goed voor een stemrecht van 68,6 procent en daarmee is de weg nu vrij voor de verdere snode plannen van VW. Het merk heeft namelijk ook een meerderheidsbelang in MAN en verwacht wordt dat de truckbouwers nu meer samen gaan werken. Volkswagen heeft de ambitie om een eigen truckdivisie te ontwikkelen die wereldwijd actief is en in dat plaatje past Scania perfect.

Na jarenlang getouwtrek tussen Scania en MAN is Volkswagen er nu in geslaagd de Zweedse truckproducent Scania over te nemen. Volkswagen neemt alle aandelen van de familie Wallenberg over waarmee de Duitsers 37,73 procent van de aandelen in handen krijgen. Dat is goed voor een stemrecht van 68,6 procent en daarmee is de weg nu vrij voor de verdere snode plannen van VW. Het merk heeft namelijk ook een meerderheidsbelang in MAN en verwacht wordt dat de truckbouwers nu meer samen gaan werken. Volkswagen heeft de ambitie om een eigen truckdivisie te ontwikkelen die wereldwijd actief is en in dat plaatje past Scania perfect.

Reageer op dit artikel