nieuws

Overdekt golfcentrum Nederlands exportproduct

bouwbreed

Een centrum waar golfers 365 dagen per jaar ‘het korte spel richting put’ kunnen oefenen zonder hinder van wind, regen of te felle zon. Het moet mogelijk worden in ’s wereld grootste indoor golfbaan van initiatiefnemer Jon Standing.

Waar ondernemer Standing zijn geesteskind Indoor Golf Arena zal realiseren, is nog niet helemaal duidelijk. Recreatiegebied Spaarnwoude komt in aanmerking. Ook het Park van de 21steeeuw tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep in de Haarlemmermeer is bij de ondernemer in beeld. Idealiter zou de baan in elk geval in de buurt van zakensteden als Utrecht/Amersfoort, De Haag/Rotterdam of Amsterdam/Haarlem moet liggen.

Golfclub

In opdracht van Standing hebben Zwarts 0x26 Jansma Architecten een complex ontworpen dat oogt als een reusachtige golfclub. In het onderste gedeelte, dat een oppervlakte heeft van 130 x 130 meter, komen de faciliteiten waar de golfer kan oefenen op kunstgras te midden van waterpartijen en bunkers. In de stokvormige kop van het gebouw is een plaats gereserveerd voor functies als een restaurant, golfshop, viersterrenhotel en wellnesscentrum. In totaal zou de oppervlakte van het overdekte centrum op zo’n 180.000 vierkante meter uitkomen.

Arena’s

Standing verwacht dat het golfcentrum circa 150.000 bezoekers per jaar zal trekken. “Maar dan moet het niet worden weggedrukt op een bedrijventerrein”, stelt Standing.
De ondernemer ziet het concept van de Indoor Golf Arena als een Nederlands exportproduct. Hij droomt al van arena’s in Engeland en het Midden-Oosten na een mooie start in Nederland. “Dat kan zeker als de Professional Golfers Association Europe het initiatief kwalificeert als regionaal opleidingscentrum voor professionele golfers”.

Reageer op dit artikel