nieuws

Modellen van gebouwen op internet

bouwbreed

EarthExposure is de naam van een nieuwe dienstverlening door Design8 in Tiel. Het bedrijf maakt digitale modellen van gebouwen en voegt ze toe aan Google Earth, een ‘web community’ van Google. Gebruikers van Google Earth kunnen de modellen zien en aanvullende informatie krijgen, bijvoorbeeld over openingstijden, bereikbaarheid, producten en diensten. De software voor Google Earth kan gratis worden opgehaald, maar de uitgebreide en professionele versies moeten wel betaald worden. Google Earth maakt gebruik van Google Maps voor het zoeken van geografische informatie. De bijdrage van Design8 bestaat uit het visualiseren en digitaliseren van door opdrachtgevers aangereikte informatie over gebouwen. Design8 heeft bijvoorbeeld voor de gemeente Gouda modellen van de Waag, het oude stadhuis en de Sint-Janskerk vervaardigd en aan de ‘web community’ toegevoegd. De drie gebouwen staan wat verloren in een overigens platte afbeelding van Gouda. Ook werd het evenement Appelpop 2007 in Tiel in drie dimensies op Google Earth weergegeven. De modellen worden opgeslagen als kml-file, een format dat ook wordt gebruikt door World Wind van Nasa, maar niet door bijvoorbeeld Microsoft Virtual Earth en slechts indirect door Second Life, bijvoorbeeld door middel van GeoGlobe. EarthExposure kan volgens Design8 veel betekenen voor overheden, projectontwikkelaars, vastgoedbedrijven, makelaars en organisatoren van evenementen.

EarthExposure is de naam van een nieuwe dienstverlening door Design8 in Tiel. Het bedrijf maakt digitale modellen van gebouwen en voegt ze toe aan Google Earth, een ‘web community’ van Google. Gebruikers van Google Earth kunnen de modellen zien en aanvullende informatie krijgen, bijvoorbeeld over openingstijden, bereikbaarheid, producten en diensten. De software voor Google Earth kan gratis worden opgehaald, maar de uitgebreide en professionele versies moeten wel betaald worden. Google Earth maakt gebruik van Google Maps voor het zoeken van geografische informatie. De bijdrage van Design8 bestaat uit het visualiseren en digitaliseren van door opdrachtgevers aangereikte informatie over gebouwen. Design8 heeft bijvoorbeeld voor de gemeente Gouda modellen van de Waag, het oude stadhuis en de Sint-Janskerk vervaardigd en aan de ‘web community’ toegevoegd. De drie gebouwen staan wat verloren in een overigens platte afbeelding van Gouda. Ook werd het evenement Appelpop 2007 in Tiel in drie dimensies op Google Earth weergegeven. De modellen worden opgeslagen als kml-file, een format dat ook wordt gebruikt door World Wind van Nasa, maar niet door bijvoorbeeld Microsoft Virtual Earth en slechts indirect door Second Life, bijvoorbeeld door middel van GeoGlobe. EarthExposure kan volgens Design8 veel betekenen voor overheden, projectontwikkelaars, vastgoedbedrijven, makelaars en organisatoren van evenementen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels