nieuws

Minderheidsaandeelhouders Hunter Douglas uitgekocht

bouwbreed

Raambekleder Hunter Douglas gaat zijn minderheidsaandeelhouders uitkopen. Rond Pasen doet het bedrijf een bod op maximaal 13,4 miljoen aandelen tegen een prijs van 43 euro in contanten.

De geboden prijs biedt de minderheidsaandeelhouders een premie van 17,1 procent op de slotkoers van 12 maart, zo maakt het bedrijf bekend. Grootaandeelhouder Bergson, het beleggingsvehikel van bestuursvoorzitter Ralph Sonnenberg, is uitgesloten van de aandeleninkoop.
De benodigde 576 miljoen euro wil het bedrijf financieren door een deel van zijn beleggingsportefeuille af te stoten en met bestaande bankfaciliteiten.
Het bedrijf heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar 36,7 procent minder winst behaald. De kwartaalwinst daalde van 102,3 miljoen naar 64,8 miljoen dollar, mede door de daling in waarde van de beleggingsportefeuille. Bovendien nam Hunter Douglas een last van 23,7 miljoen dollar op de verkoop van zijn belang in een smelter in Vlissingen.
De nettowinst over het hele jaar daalde met 5,4 procent tot 309,4 miljoen dollar. De jaaromzet nam met 15,1 procent toe tot 3 miljard dollar. Aandeelhouders kunnen een dividend tegemoet zien van 2 euro per aandeel.

Reageer op dit artikel