nieuws

Klachten over ventilatoren tunnels A73 bij Swalmen

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat werkt de komende tijd aan de ventilatoren bij de mond van de A73-tunnel bij Swalmen. De omgeving klaagt over geluidsoverlast.

De ventilatoren bij de tunnelmond worden uitgeschakeld en de ventilator in het midden ingeschakeld. Het is één van de aanpassingen die Rijkswaterstaat en aannemer Volker Wessels de komende drie weekenden uitvoeren aan de tunnels.
Het Limburgs Dagbladmeldde dat een oprit van de A73 in Roermond opnieuw moet worden aangelegd. De oprit eindigt te dicht bij de ingang van de Roertunnel en voldoet niet aan de eisen van de Tunnelwet.
De problemen waren bekend toen de oprit werd aangelegd, maar dit leidde er niet toe dat de bouw werd stilgelegd. De oprit is nog niet geopend, omdat er op de A73 zelf nog maar één rijstrook in gebruik is.
In de nieuwe Tunnelwet is vastgelegd dat er minstens 10 seconden rijtijd moet zitten tussen het einde van de invoegstrook en de ingang van de tunnel. Bij een snelheid van 120 kilometer per uur komt dat neer op een afstand van ongeveer 300 meter. De huidige invoegstrook eindigt precies waar de tunnel begint. (ANP)

Reageer op dit artikel