nieuws

Haverkort actief in haven Vlissingen

bouwbreed Premium

Haverkort Voormolen uit Apeldoorn heeft de opdracht binnengehaald voor de aanleg van de tweede fase van de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost. Het in zeshonderd kalenderdagen uit te voeren werk levert de TBI-dochter 44 miljoen euro op. Bureau Lievense verzorgt de engineering. De directie ligt bij Zeeland Seaports.

Haverkort Voormolen uit Apeldoorn heeft de opdracht binnengehaald voor de aanleg van de tweede fase van de Scaldiahaven in Vlissingen-Oost. Het in zeshonderd kalenderdagen uit te voeren werk levert de TBI-dochter 44 miljoen euro op. Bureau Lievense verzorgt de engineering. De directie ligt bij Zeeland Seaports.
Het project van exploitatiemaatschappij Schelde-Maas omvat het maken van een zeekadeconstructie ter lengte van 1700 meter in een deels gegraven insteekhaven. Haverkort Voormolen zal een tijdelijke dijk aanleggen en past bemaling toe om de put voldoende droog te houden. Het werk wordt uitgevoerd in een open ontgraving grenzend aan getijdegebied. Voor het project zijn 10.900 ton buispalen, 2300 ton damwand en 42.000 kuub beton nodig. Bij de realisatie wordt meer dan 100.000 kuub grond verzet.

Reageer op dit artikel