nieuws

Grotiustoren verrijst met vertraging

bouwbreed

Multi Vastgoed en LSI project investment hebben een contract gesloten met de gemeente Den Haag voor de ontwikkeling van de Grotiustoren. Deze kantoortoren van twintig verdiepingen en een paviljoen met vijf lagen wordt gebouwd langs de Utrechtse baan naast het zakendistrict Beatrixkwartier.

Multi Vastgoed en LSI project investment hebben een contract gesloten met de gemeente Den Haag voor de ontwikkeling van de Grotiustoren. Deze kantoortoren van twintig verdiepingen en een paviljoen met vijf lagen wordt gebouwd langs de Utrechtse baan naast het zakendistrict Beatrixkwartier.
Onder de toren komt een parkeergarage met 300 plaatsen. Naar verwachting begint de bouw in het vierde kwartaal van 2008.
De Grotiustoren zou volgens de oorspronkelijke planning al in 2004 worden opgeleverd. Omdat voor het kolossale complex geen huurders konden worden gevonden, werd de bouw uitgesteld.
Het was destijds de bedoeling om het complex de naam Twin Tower te geven. Vanwege de terroristische aanslag op het gelijknamige complex in New York is daarvan afgezien. De nieuwbouw maakt deel uit van het masterplan ‘Grotiusplaats’, een gezichtsbepalend en belangrijk onderdeel van het Den Haag Nieuw Centrum. Dit bestaat uit een complex met prestigieuze kantoren, waaronder het Paleis van Justitie, twee bruggebouwen over de Utrechtse baan, luxueuze woningen en de Koninklijke Bibliotheek.

Reageer op dit artikel